Recept: Pórová polievka s vajcom

Milujete varenie, ale došla vám inšpirácia? Ak túžite po zmene, vyskúšajte jeden z nasledujúcich receptov. Vybrali sme pre vás chutný a úplne nenáročný recept, ktoré zvládne pripraviť aj menej skúsený kuchár. Odhoďte všetky predsudky voči póru – pórová polievka je delikátna!

S miomatom môžete variť polievku efektívnejšie!

Ako polievku uvariť rýchlejšie a zároveň si ušetriť prácu? Miomat je prístroj na varenie polievok, ale rovnako ľahko s ním pripravíte aj kaše a rastlinné mlieka. Všetky potrebné informácie obsahuje táto miomat recenzia, ktorú nájdete na Ecoblogu. Radek z Ecoblogu má s prístrojom miomat skúsenosť a neváhal sa o nej podeliť v komplexnej recenzii. Teraz sa ale vráťme k pórovej polievke.

Ingrediencie

Pórová polievka je pochúťka, na ktorej si pochutná celá rodina. Budete potrebovať nasledujúce ingrediencie (pre tri porcie): • 120 ml polotučného mlieka • 36 g hladkej pšeničnej múky • 4 g polievkového korenia • 48 g póru • 6 g soli • 20 g tuku • 8 g vajcia • 1 l pitnej vody

Postup prípravy pórovej polievky:

1. Opláchnite pór a nakrájajte ho na drobno. Zalejte tretinou vody, osoľte a varte domäkka. 2. Pripravte svetlú zásmažku z tuku a prostatej múky a za stáleho prešľahávania metlou ju zalejte dávkou vody a uveďte do varu. 3. Potom pridajte odvar z póru a mleté ​​korenie a za občasného prešľahania nechajte variť najmenej 20 minút. 4. Vo finále prilejte mlieko, prisoľte, krátko povarte a preceďte. Do hotovej polievky vložte uvarený pór, vlejte rozmiešané vajcia, pridajte polievkové korenie a dôkladne prevarte. Voilá a senzačná pórová polievka je na svete! Pórová polievka je ideálny prvý chod pred chuťovkami ako je paradajková omáčka s hovädzím. Prípadne si ju urobte len tak samostatné - stopercentne vás zasýti,

Publikované: 04. 09. 2022

Kategória: Praktické tipy

Autor: Alena Čevelová