Ako vybrať vhodnú formu na pečenie? Poradíme vám

V súčasnej dobe existuje nespočetné množstvo cukrárskych potrieb, ktoré výrazne uľahčujú a urýchľujú pečenie ako rôznych cukroviniek, tak aj koláčov a tort. Vybrať ale konkrétnu formu na pečenie nie je vôbec jednoduché, navyše vyznať sa v tak širokom sortimente je občas nadľudský výkon. V nasledujúcich riadkoch vám preto prezradíme prednosti a úskalia jednotlivých materiálov.

Aké druhy foriem na pečenie existujú?

Ak viete upiecť skvelú bábovku, ktorá nielenže dobre chutí, ale aj skvele vyzerá, je to vizitka toho, že ste vynikajúci kuchár, respektíve kuchárka. Sami zrejme viete, že ak sa má bábovka, torta či nejaký koláč podariť, je potrebné k tomu mať kvalitnú formu na pečenie. Práve materiál ovplyvňuje to, ako dobrá forma je. Punc ojedinelosti vášmu sladkému výtvoru pridá navyše neopozeraný tvar. Súčasným trendom sú bezpochyby silikónové formy na torty. Výrobcovia uvádzajú, že oproti ostatným formám majú tú výhodu, že ich nemusíte vymastiť tukom alebo vykladať papierom na pečenie. Najmä pri zložitejších tvarov je ťažké vymastiť formu a vysypať ju múkou. Silikón by mal problém vyriešiť. Potom stačí upečenú tortu či koláč z formy vylúpnuť a formu opláchnuť pod vodou. V prípade, že si potrpíte na vysokej kvalite, siahnite po medené forme na pečenie. Chváli sa totiž dokonalú vodivosťou, a tým pádom dokáže skrátiť dobu pečenia.

Chcete medvedíka, srdiečko, alebo hríbik?

Dôležité je, aby ste mali bohatú fantáziu. Potom pokojne vytvoríte aj netradičné torty. Stačí si zaobstarať vhodnú formu v tvare medvedíka, srdiečka, kvapky, hríbika, bábiky Barbie a podobne. Pestrým produktovým portfóliom sa pýši internetový obchod svetcukrarov.sk, kde nájdete cukrárske potreby všetkého druhu. Zakúpite tu nielen formy na tortu, ale aj suroviny, potreby na dekorácie a stolovanie a podobne. Spokojní budete nielen s pestrou ponukou, ale aj s cenovou politikou e-shopu.

Publikované: 17. 05. 2019

Kategória: Praktické tipy

Autor: Alena Čevelová